Kako naruciti nesto online?

nedjelja, listopada 16, 2016

Pozdrav svima. Ovaj post posvjecujem iskljucivo ljudima koji su sa nasih prostora i razumiju ovaj jezik  jer smatram da nema potrebe da pisem i na engleskom jer strani ljudi uglavnom znaju kako naruciti nesto online. Oni vec uveliko znaju sve o tome a mi kao uvijek jos zaostajemo.

Postalo je pomalo glupo da pisem i pricam o narucivanju necega online a vecina vas pojma nema ni kako se to radi. Zbog toga sam odlucila da vas upoznam sa svim onim sto je potrebno kako bi se obavila neka kupovina na nekoj stranici.



Ko moze obavit kupovinu na nekoj stranici?

To mogu uciniti samo punoljetne osobe koje posjeduju neku karticu ili koja je u mogucnosti da izvadi novu. U slucaju da ste maloljetni a zelite to , pokazite ovaj post roditeljima i neka dobro procitaju i ako oni odluce da vam to ucine to ce biti odlicno. U suprotnom ako odbiju a vi posjedujete njihove informacije racuna nemojte to da radite. Nemojte raditi nista iza ledja svojih roditelja jer ima onaj ciko postar svaki put donese kovertu u kojoj pise gdje su pare otisle i na koji nacin.

Sta vam je potrebno?

Da bi ste narucili nesto prvo morate znate makar nesto engleskog jer vecina stranica je na engleski. Ako ne znate sluzite se online prevodiocem ili pozovite nekog ko zna. Ali ono sto je najbitnije jeste da vam je potrebna kartica. Neke stranice podrzavaju osim Paypal-pejpala (bez da ga uvezete na svoju karticu) i neke druge kao sto su Maestro,MasterCard,Visa ali najbolje bi bilo da ga uvezete jer je paypal glavni. On je dostupan na svim stranicama i najbolji,najpouzdaniji.


Sta je Paypal?

To je racun pomocu kojeg brzo dobijate ili primate novac iz stranih zemalja ili u ovom slucaju sredstvo za narucivanje necega na online stranicama.

Kako ga napraviti?

Za sve one koji nemaju MasterCard ili Maestro karticu potrebno je novu izvaditi i to Visa u Raiffeisen banci (Bosna i Hercegovina). Zasto tu? Jer su oni jedini koji su upoznati sa paypalom i najjeftiniji. Mjesecno uzimaju 1,90 KM . Odete u banku i kazete teti ja bih visa karticu i hocu na nju paypal da otvorim. Fino otvorite racun cekate da dodje kartica ,uplatite nesto novca na nju i onda spojite paypal. To je bukvalno racun na racunu.



Kako spojiti svoju Visa karticu i Paypal?

Da ne bi ovo bio dugacak post samo cu vam ostaviti link osobe koja je vec uradila video o spajanju kartice i paypala.
To mozete uciniti klikom na ovaj link . Ovaj video je za Srbiju ali bukvalno je isto samo pratite upustva ovdje i na tom videu.

Sta poslije?

Eh sad kad ste napravili paypal, odete na stranicu narucite neke stvari,stavite u korpu i odaberete opciju placanje preko paypala. Tada ce vam trazit email i pasvord paypala koji ste prethodno napravili, ukucate, potvrdite i narucite. Ono ce vam automatski skinuti novac sa racuna i posiljka se sprema i dolazi na vasu adresu za 30 dana mozda cak i manje. Na svakoj online stranici morate se registrirati i ukucati svoju adresu. Za neke dodatne informacije kako naruciti odjecu, na sta trebate paziti i koje su stranice pouzdane procitajte ovdje.


Eto nadam se da sam vam makar malo pomogla i ukoliko imate neka dodatna pitanja slobodno ostavite mi u komentaru <3








You Might Also Like

0 comments

My instagram

My pinterest